Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poziţia oficială ISJ cu privire la elevii care au intrat în comă alcoolică la Balul Bobocilor

ro

16 Oct, 2014 12:42 1983 Marime text
Referitor la incidentul de sâmbătă, 11 octombrie, când trei elevi din Constanța au ajuns la spital în comă alcoolică, în urma participării la Balul Bobocilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a precizat că evenimentul nu a fost organizat de către niciun liceu din Constanța, iar directorii și cadrele didactice nu s-au implicat în organizarea și desfășurarea acestuia.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a delimitat categoric față de persoanele sau societățile care organizează aceste baluri, a interzis promovarea lor și comercializarea de bilete  în liceele constănțene. Părinții sunt responsabili pentru implicarea și participarea elevilor la astfel de  evenimente. „Datoria noastră este de a-i conştientiza pe părinţi de riscurile la care se expun copiii dânşilor, participând la asemenea  evenimente, organizate de diverse  firme și anunțate pe site-uri de socializare“, a declarat inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu.

În cazul elevei de clasa a IX-a, de la Colegiul Național Pedagogic „C. Brătescu“, conducerea unității școlare a discutat cu părinții elevei, Consiliul profesorilor clasei propunând ca aceasta să fie sancționată disciplinar cu mustrare scrisă. În cazul celorlalți elevi, conducerile unităților școlare vor analiza și vor dispune în consecință.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii