Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit unor surse Se caută înlocuitor pentru funcţia lui Nicuşor Constantinescu în PSD Constanţa, pe motiv că acesta este în arest la domiciliu

ro

22 Apr, 2015 13:14 2383 Marime text
 
Potrivit unor surse din PSD, în şedinţa de vineri a Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa ar putea fi tranşată situaţia lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Nu se va vorbi însă despre o suspendare din funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene ca urmare a rezoluţiei Consiliului Naţional al PSD, pentru că preşedintele suspendat al CJC este trimis în judecată pentru abuz în serviciu, nu pentru fapte de corupţie. Noile prevederi statutare ale partidului prevăd că membrii trimişi în judecată pentru fapte de corupţie sunt automat suspendaţi din PSD. Sursele menţionate susţin că se va încerca o discuţie cu Nicuşor Constantinescu în speranţa că acesta va renunţa din proprie iniţiativă la funcţia de prim-vicepreşedinte. În caz contrar, explică aceleaşi surse, BPJ-ul PSD Constanţa ar putea să desemneze un interimar în locul lui Constantinescu pentru simplu fapt că, din moment ce acesta se află în arest la domiciliu, nu poate acţiona ca prim-vicepreşedinte al organizaţiei, "iar cineva va trebui, totuşi, să se ocupe de treburile partidului", susţine surse social-democrate.
Cu câteva zile în urmă Nicuşor Constantinescu a făcut declaraţii în presa centrală. El a declarat, pentru "Evenimentul zilei", că ar fi primit o hârtie de la partid care confirmă faptul că este încă prim-vicepreşedintele PSD Constanţa. Social-democratul nu a menţionat însă dacă această hârtie a venit de la judeţ sau de la Centru. Interesant este că social-democraţii din Organizaţia PSD Constanţa nu confirmă trimiterea unei hârtii şi, mai mult, spun că nici de la Centru nu i s-ar fi transmis lui Constantinescu o astfel de hârtie. "Dacă, totuşi, a fost trimisă, hârtia va sosi cu siguranţă şi la Biroul Permanent Judeţean", spun surse din PSD Constanţa.

UPDATE, ora 15.20
Senatorul Alexandru Mazăre  îşi anunţase, în luna februarie, demisia din PSD Constanţa. Se pare însă că o demisie a sa nu a fost înregistrată nici până la acest moment la partid. Teoretic, dacă nu a demisionat, Alexandru Mazăre este încă vicepreşedinte al PSD Constanţa.
Referitor la senatorul Alexandru Mazăre, Cristinel Dragomir a declarat că nu ştie dacă acesta mai este sau nu membru de partid... „Cererea nu e scrisă la consiliu, la şedinţa de vineri, de săptămâna trecută, am stabilit ca domnul preşedinte Moga să aibă o discuţie personală cu el, şi, în cazul în care şi-a dat demisia, să îi dea o copie după demisie. Dacă doreşte sa mai activeze, să o facă, dacă nu – să îşi dea demisia din funcţie dacă doreşte să rămână un  simplu membru. Şi cu Nicuşor Constantinescu e aceeaşi situaţie - domnul Moga să discute cu dânsul dacă doreşte sau nu doreşte să mai activeze în partid, având în vedere situaţie în care se află. Deocamdată rezoluţia se referă exclusiv la urmăririle penale şi arestările şi hotărârile definitive şi irevocabile cu privire la faptele de corupţie. Deocamdată, din dosarele pe care le are la aceasta oră (n.r. Nicuşor Constantinescu), nu este pentru fapte de corupţie şi pentru abuz în serviciu.... dar este problema domnului preşedinte, el a fost însărcinat să aibă această discuţie cu domnul Constantinescu“, a declarat secretarul executiv al PSD, Cristinel Dragomir, la finalul şedinţei CJC de astăzi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii