Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat Starea polițistului accidentat de milionarul turc este critică şi nu suportă transportul în străinătate

ro

20 Aug, 2015 13:53 2131 Marime text
 
Secretarul de stat în Ministerul de Interne, dr. Raed Arafat, a afirmat, astăzi, la Spitalul de Urgenţă, că polițistul rănit grav într-un accident, de un om de afaceri turc, în acest moment nu poate suporta transportul pentru o intervenție în străinătate, stare lui fiind în continuare critică. El a adăugat că o echipă de medici va decide care este momentul cel mai bun pentru transfer: "Colegul nostru este în risc, încă, starea lui este critică. Decizia de transfer în Israel se va lua în echipă, o să vină profesorul la sfârșitul acestei săptămâni și va sta câteva zile să urmărească evoluția. Decizia se ia de către colegii care îl primesc, colegii care îl predau și colegii care fac transportul. Această decizie trebuie să cântăreasă că beneficiile transferului, unde există beneficii incontestabile, că există anumite chestii ce se pot adăuga la tratamentul lui”.
El a explicat că terapia intensivă poate să coste de la 1.000 la 4.000 de dolari pe zi: "Depinde ce se face și ce se primește. Media, potrivit unui document transmis, o fie cam la 1.000 — 2.000 de dolari pe zi, dar mai sunt și alte costuri, costuri de intervenție dacă se fac". Potrivit acestuia, cele mai mari probleme ale polițistului sunt problemele abdominale și toracice care creează o presiune și mai mare asupra corpului.
"Azi, acum două ore, a ieșit de la o intervenție în care s-a pus traheostomia. Înainte a suferit o intervenție și două reintervenții pe abdomen pentru curățarea zonelor, mai ales că are o problemă majoră la nivelul pancreasului și asta creează mari probleme de evoluție a domnului polițist. (...) Din păcate, la momentul acesta, vorbim de șanse mai mici de supraviețuire decât șanse de agravare. Șansele sunt mici și este într-o stare extrem de critică dar nimeni nu zice că nu se poate face ceva, dar prognosticul este rezervat la acest moment", a mai precizat Arafat.
Amintim că polițistul a fost rănit grav în timpul unei misiuni pe care o desfășura în București, în noaptea de 1 spre 2 august, de către un conducător auto, un om de afaceri turc, care a refuzat să oprească la semnalul acestuia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii