Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Posturile libere, scoase la concurs degeaba Cum a ajuns un pediatru să facă muncă a opt persoane la Spitalul din Medgidia

ro

21 Feb, 2015 21:02 1280 Marime text
Situația a devenit disperată la Spitalul din Medgidia, unde un singur medic este obligat să alerge între secții pentru face muncă a opt persoane, scrie stirileprotv.ro.
 
Pediatrul este nevoit să participe la nașteri, să asigure urgentele și în același timp să facă de gardă. Cu alte cuvinte doctorița merge luni la serviciu și mai pleacă vineri, asta în cazul în care în weekend nu se ivesc probleme.

Cristina Tona este medic pediatru și de câteva luni a rămas singurul specialist care deservește trei secții inale Spitalului din Medgidia. Colegă de la neonatologie a intrat în concediu prenatal, iar un alt medic a suferit un accident vascular, relatează stirileprotv.ro.
 
„Este insuportabil, e dus la extreme, până acum era altfel, era medic la neonatologie, acum sunt pe fugă. Poate să sune urgență dacă mă cheamă la sală las tot aici dau prioritate momentului respectiv, apoi mă întorc continui vizita'', a declarat medicul Cristina Tona, notează stirileprotv,.ro.

În fiecare zi Cristina aleargă de la o secție la altă pentru consultații. Atunci când merge acasă epuizată, asistentele sunt cele care îi țin sub supraveghere pe copii. Părinții copilașilor internați înțeleg de ce trebuie să asteapte uneori după medic.

Posturile libere au fost scoase la concurs: două la pediatrie, cinci la neonatologie și alte trei la urgență și terapie intensiva. Spitalul este renovat, secțiile sunt dotate, iar salariul este în medie de 2.000 de lei. Chiar și în aceste condiții nimeni nu s-a prezentat la examen.

În disperare de cauza, conducerea Spitalului din Medgidia a cerut ajutorul colegilor din Constanța care au promis că încearcă să transfere un rezident. 


Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii