Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanța, gazda yachtul lui Onassis, Christina O (galerie foto+video)

ro

06 Jul, 2016 13:31 4700 Marime text
 
Yachtul privat Christina O, care a aparținut miliardarului grec Aristotel Onassis, a sosit pe 5 iulie 2016, în Portul Constanța, la terminalul de pasageri.

Yachtul poartă numele fiicei lui Onassis, Christina, si a avut la bord, de-a lungul anilor personalități precum: Maria Callas, John F. și Jaqueline Kennedy, Richard Burton și Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Greta Garbo, Winston Churchill, Grace Kelly, etc.
Nava, fost antisubmarin canadian, a fost preluată de Onassis în anul 1954, la preț de fier vechi, și reamenajată cu consilierea celor mai mari designeri ai vremii, suma cheltuită fiind de 4 milioane dolari.

Christina O este dotat cu 18 apartamente de lux și unul special, în prezent fiind considerate mici față de standardele actuale. Piscina în aer liber de la pupa are un mozaic care înfățișează un minotaur. La apăsarea unui buton, aceasta se ridică și devine ring de dans.

În 1998 a fost cumpărată de magnatul grec John Paul Papanicolaou, un prieten al familiei Onassis care a deținut-o până în 2012. De atunci poate fi închiriată pentru croaziere private.

Yachtul Christina O are o lungime de 99, 06 metri, atinge o viteză maximă de 19 noduri, echipajul este format din 35 de persoane și poate găzdui 34 de pasageri. Pe puntea de promenadă yachtul are și un heliport.
Sursa foto: Facebook.com

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii