Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:23 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Porniți la drum? Vedeți cum se circula în această dimineață pe drumurile din țară. A fost redeschis Transfăgărășanul

ro

11 Oct, 2017 08:03 790 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în această dimineață nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier.
 
Din cauza vremii nefavorabile, DN67C (Transalpina) este în continuare închis pe tronsonul Rânca (jud. Gorj) - Obârşia Lotrului (jud. Vâlcea). În această dimineaţă, specialiştii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere vor efectua o revizie a acestui drum şi, dacă vor constata că circulaţia auto se poate desfăşura fără probleme, traficul pe DN67C se va relua.
 
Amintim că ieri, 10 octombrie 2017, începând cu ora 12:00, traficul rutier a fos redeschis pe Transfăgărășan (DN7C), între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, pentru toate categoriile de autovehicule. Circulaţia auto fusese oprită pe acest segment ca urmare a vizibilității foarte reduse provocate de viscol și de ceață. Pe perioada nopții, traficul rutier este închis pentru toate categoriile de autovehicule între Piscu Negru și Bâlea Cascadă.
 
Pe autostrada A1 Deva-Sibiu, la kilometrul 315 (în zona Sebeş-Pianu), circulaţia se desfăşoară doar pe banda a doua, deoarece se execută lucrări de consolidare a terasamentului pe direcţia Sibiu. Le recomandăm conducătorilor auto să se încadreze din timp pe benzile deschise.
 
Pe DN73C, în județele Argeș şi Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş - Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi - Piatra, între kilometrii 56 şi 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone este DN73C Burluşi - DJ678A - DN7 Deduleşti.
 
Până în data de 1 noiembrie 2017, în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe DN17 Dej-Bistriţa, între kilometrii 6+650 şi 59+592, se desfăşoară lucrări de refacere a suprafeţei carosabile (straturi rutiere foarte subţiri), iar pe unele porţiuni (în funcţie de evoluţia lucrărilor) circulaţia se va desfăşura alternativ, cu ajutorul piloţilor de trafic.
 
În județul Buzău, pe DN10 Buzău - Brașov, la kilometrul 86+300 de metri, în zona localităţii Siriu, din cauza surpării acostamentului pe o lungime de aproape 40 de metri, în urma cedării unui zid de sprijin, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău - Ploieşti, DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele, DN1 Săcele - Braşov.
 
În județul Olt, DN64 Caracal-Drăgășani a fost închis, începând din data de 22 iunie 2017, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul kilometric 34 - 40+915 metri, între localitățile Găneasa și Pleșoiu. Măsura a fost luată din cauza degradărilor apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara. Circulația rutieră se desfășoară pe ruta DN65, km 42+400, Găneasa - Salcia - DJ677 - Pleșoiu și retur. Variantele de circulație sunt semnalizate conform normelor rutiere în vigoare.
 
În judeţul Suceava, din cauza unui pod avariat de o viitură, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna, între kilometrii 23 şi 27.
 
În judeţul Vâlcea, până în data de 15 noiembrie 2017, pe DN7, DN64, DN65C, DN67B şi DN74, se vor aplica marcaje rutiere, iar circulaţia se va desfăşura cu unele restricţii temporare (alternativ sau cu redirijare de pe o bandă pe alta) în dreptul utilajelor.
 
***
 
Precizăm că în exercitarea atribuţiilor care îi revin, poliţistul rutier are dreptul să verifice vehiculul, precum şi identitatea conducătorului sau a pasagerilor aflaţi în interiorul acestuia atunci când există indicii despre săvârşirea unei fapte de natură contravenţională sau penală.
 
Totodată, nerespectarea de către pasageri sau călători a obligaţiilor ce le revin atunci când se află în vehicule constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni.
 
(Campanie de informare publică privind drepturile şi obligaţiile cetăţenilor în relaţia cu personalul Poliţiei Române aflat în exercitarea atribuţiilor funcţionale).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii