Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponton de acostare, care se afla acostat pe Canalul Dunăre-Marea Neagră furat la Cernavodă. Polițiștii au întocmit dosar penal

ro

18 Nov, 2017 10:59 2695 Marime text
Peste 1.000 de stații de cale ferată, aeroporturi, porturi, rute feroviare și navale au fost patrulate, controlate și verificate de polițiștii de la transporturi, în ultima săptămână, pentru siguranța celor care călătoresc. 
 
În perioada 10 – 17 noiembrie a.c., Poliția Transporturi a continuat acțiunile la nivel național pentru menținerea siguranței în domeniul transporturilor aeriane, navale și feroviare.
 
Astfel, în această perioadă, polițiștii au patrulat în 368 de stații de cale ferată, în 524 de trenuri de călători și au asigurat măsurile de siguranță în 188 de aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale.
 
În urma activităților desfășurate, au fost întocmite 23 de dosare penale, în principal privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, distrugere, loviri sau alte violențe, evaziune fiscală, fiind cercetate 21 de persoane.
 
Au fost efectuate 2 percheziţii și 10 persoane bănuite de comiterea unor fapte antisociale au fost identificate, în 2 cazuri acestea fiind arestate preventiv. Au fost depistate 7 persoane urmărite la nivel național, 14 minori lipsiți de supraveghere, 3 persoane cu probleme medicale psihice, care au fost internate în spitale, 8 vânzători ambulanţi neautorizaţi, 20 de cerşetori și 13 migranți.
 
Polițiștii au ridicat, în vederea confiscării sau indisponibilizării, 10.000 de țigarete, 400 kg. de legume, 543 kg. de produse din cereale, 450 de litri de ulei de floarea soarelui, 12 metri cubi de material lemnos şi alte bunuri, în valoare 18.337 de lei.
 
Exemple:
 
La data de 13 noiembrie a.c., polițiștii Secției Regionale de Politie Transporturi Cluj au fost sesizați de un bărbat, cu privire la sustragerea unei genți cu bunuri personale, în timp ce călătorea cu trenul.
 
În urma verificărilor efectuate imediat după comiterea faptei, a fost depistată persoana bănuită și recuperat prejudicial, în valoare 500 de lei.
 
* * *
 
În aceeași zi, polițiștii din cadrul  Biroului Județean de Poliție Transporturi Teleorman au depistat 5 persoane care transportau, cu două căruțe, material lemnos, pe care l-ar fi tăiat și sustras din liziera căii ferate. În urma măsurătorilor, au rezultat 2,5 m.c. de material lemnos, din specia salcâm și plop, în valoare de 550 de lei, care au fost predați Ocolului Silvic, în cauză fiind întocmit dosar penal.
 
* * *
 
La  data de 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila au efectuat verificări la 3 societăți comerciale, constatând faptul că administratorii firmelor s-ar fi sustras de la plata către bugetul statului, refuzând a prezenta documentele solicitate către ANAF. Astfel, ar fi creat un prejudiciu de 49.000 de lei, în cauză fiind întocmit dosar penal.
 
* * *
 
La aceeași dată, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Navale Cernavodă au fost sesizaţi despre faptul că a fost sustras un ponton de acostare, tip platformă, care se afla acostat pe Canalul Dunăre-Marea Neagră. În urma verificărilor, polițiștii au identificat imediat ambarcațiunea de care era legat pontonul, fiind depistați cei bănuiți de furt. Pontonul, în valoare de 5.000 de lei, a fost predat proprietarului de drept.
 
* * *
 
Polițiștii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanța au depistat în flagrant delict, la data de 17 noiembrie a.c., în Portul Constanţa, doi bărbați care transportau, într-un autoturism,  240 kg. de floarea-soarelui şi 80 kg. de boabe de porumb, în cauză fiind întocmit dosar penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii