Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update - Ponta susține că nu l-a acuzat nimeni de corupție - ”Părerea procurorilor este că Șova nu a plătit taxe și că eu l-aș fi ajutat”

ro

15 Jul, 2015 22:41 1299 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a precizat în această seară, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că nu este acuzat de DNA de acțiuni de corupție: "Părerea procurorilor este că Șova nu a plătit taxe și că eu l-aș fi ajutat. Însă documentele puse la dispoziție de ANAF arată că Ponta și-a plătit toate taxele. Nu știu dacă Șova le-a plătit, dar eu da. Era vorba de 30 de mii de lei.(...) ANAF-ul a spus că nu are niciun prejudiciu și să se facă o expertiză". El a precizat că rezoluția PSD din martie 2015 nu se aplică în cazul lui pentru că el nu avea nicio funcție publică în 2007-2008. Premierul a spus că atunci când a fost acuzat era doar avocat și nu membru de Guvern.
"Am aflat de sechestru de la presă. Am prezentat contractul de proprietate", a mai spus Ponta, care a mai adăugat că a depus în scris la DNA și opinia sa. El a precizat că vrea să rezolve problema cu dosarul de la DNA, fie printr-o decizie a procurorilor de scoatere de sub urmărire penală, fie prin decizia judecătorilor.
Premierul a mai arătat că a "vacantat postul" de la șefia PSD, dar că viața sa politică nu s-a încheiat: "Nu mă mai pot întoarce. Dar nu înseamnă că viața mea politică s-a încheiat. În fața Biroului Permanent i-am rugat pe toți colegii mei să ia act de decizia mea. Mi-am cerut scuze că au aflat luni decizia. Știam că vor încerca să mă convingă să nu îmi dau demisia". Ponta a apreciat că a avut "cel mai lung mandat" din PSD, de 5 ani și jumătate. Referitor la o posibilă revenire la șefia PSD, premierul a spus: "În măsura în care se încheie acest dosar (cel de la DNA) și dacă am eu impresia că pot fi în această echipă în funcția de căpitan", abia atunci ar exista discuții de așa ceva.
Victor Ponta a mai declarat că plecarea sa din fruntea PSD este o eliberare de foarte multe lucruri: "Opoziția, reprezentată de PNL și domnul Iohannis, ceea ce este greșit, spune un singur lucru “Ponta, demisia” într-un stil de propagandă. Nu am dosar de corupție pentru că nu am fost acuzat de corupție".
Despre sesizarea PNL privind votul din Parlament în cazul său, premierul a spus că liberalii au mutat o bătălie politică la Curtea Constituțională a României (CCR): "Au transferat o bătălie politică la CCR. Din punctul ăsta de vedere decizia de a pleca de la șefia PSD privește o eliberare a mea de foarte multe lucruri. Toată energia pe care o am o voi folosi pentru funcția de prim ministru".

UPDATE, ora 22.30:

În ceea ce privește legea salarizării demnitarilor, premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul emisiunii, că nu se taie niciun leu din salarii cât va fi acesta prim-ministru: „Se adoptă de către Parlament odată cu Bugetul. Nu se taie niciun leu din salarii cât sunt eu prim-ministru. Unul din principiile reorganizării este că șeful instituției are cel mai mare salariu. Are o logică și un sens. E normal ca deminitarii să aibă venituri mai mari, dar nu doar lor. În sensul asta am făcut o grilă, am făcut din martie o schiță. Am spus că nu mergem cu Legea Salarizării în Parlament până nu avem Codul Fiscal. Acum este o bulibășeala. Vom avea o reașezare în grilă. Să știe omul la ce să se aștepte”.
Prim ministrul României a apreciat că respingerea numirii lui Mihai Fifor la Ministrul Transporturilor de către Iohannis a fost o decizie pur politică şi nejustificată, mai ales că el îl verificase pe Fifor şi nu avea probleme. În plus, Fifor este “un om echilibrat”.
Victor Ponta a declarat că nu se aștepta ca în 5 iunie, atunci când a fost chemat la DNA, Iohannis să îi ceară demisia: "Până în 5 iunie, Iohannis nu are ce să reproșeze. Președintele nu trebuia să intre într-o chestiune a justiției. Nu mă așteptam să-mi ceară demisia. Am crezut că Iohannis va acționa ca președinte al României. În 5 iunie, Iohnnis a folosit o chestie a justiției. Președintele României nu se ocupă cu așa ceva. Poate că e mai bine să colaborăm instituțional".
Premierul a dezvăluit că președintele știa de plecarea sa la Baku: "Am fost la Baku cu vicepremierul Gabriel Oprea și era și consilierul prezidențial, care a stat acolo trei zile, apropo de minciuni". Ponta a mai adăugat că l-a anunțat înainte pe Iohannis că va merge la Baku.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii