Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR privind imobilele confiscate

ro

20 Apr, 2015 16:02 957 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a solicitat, astăzi, Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la ordonanţa de urgenţă privind valorificarea imobilelor confiscate. Centrul de Resurse Juridice a sesizat deja Avocatul Poporului cu privire la neconstituţionalitatea ordonanţei.

Guvernul a adoptat săptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă care prevede că imobilele confiscate vor fi valorificate cu prioritate prin utilizarea acestora de către instituţii publice, care le vor prelua în proprietate, urmând să fie valorificate sub o altă formă doar dacă nicio instituţie publică nu va fi interesată de acestea, scrie România TV.

CRJ a sesizat, vineri, Avocatul Poporului cu privire la neconstituţionalitatea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului numărul 7/15.04.2015 privind privind stabilirea destinaţiei unor bunuri imobile confiscate.

„Astăzi îi fac şi eu o scrisoare Avocatului Poporului, domnul Ciorbea, în care îl rog şi eu să sesizeze CCR pentru ca să se stabilească dacă acea reglementare este în conformitate cu Constituţia (...) Cred sincer, mai ales că e o reglementare nouă, că e foarte bine ca Avocatul Poporului să sesizeze CCR şi să ne spună Curtea dacă am procedat bine sau nu", a spus premierul Victor Ponta.

Premierul a arătat că de la începutul anului s-a cerut Guvernului să schimbe legislaţia în domeniu, iar atunci când a schimbat-o, organizaţiile neguvernamentale contestă modul de promovare a legislaţiei.

„În graba de a recupera cei trei ani de la adoptarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015 în care nu a făcut nimic în privinţa reutilizării bunurilor confiscate din infracţiuni, Guvernul Victor Ponta a stabilit în data de 15 aprilie 2015, în mod netransparent şi neconstituţional, printr-o ordonanţă de urgenţă, că bunurile imobile confiscate pot fi atribuite instituţiilor publice, excluzând societatea civilă şi neţinând cont de obligaţiile stabilite prin Directiva 2014/42/UE privind îngheţarea şi confiscarea produselor provenite din săvârşirea de infracţiuni în Uniunea Europeană sau cele mai bune practici europene", se arată într-un comunicat, citat de România TV.

Sursa citată consideră că documentul este redactat în grabă, fiind „un exemplu de proastă legiferare".


Sursa: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii