Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta, reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii pentru minimalizarea crimelor naziștilor

ro

09 Sep, 2014 19:05 1631 Marime text
Organizația ActiveWatch a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), după ce “presedintele de partid si prim-ministrul” Victor Ponta a comparat “regimul Basescu” cu “regimul nazist”. ActiveWatch explică că prin această afirmație, premierul a minimalizat crimele naziștilor. “Negarea implicita – chiar daca neintentionata – a Holocaustului este unul dintre efectele acestei iresponsabile interventii”, arata organizatia citata, potrivit știripesurse.ro.

"In data de 07.09.2014, in cadrul unei interventii telefonice facuta pe postul de televiziune Antena 3 in cadrul emisiunii “Punctul de intalnire”, Primul Ministru Victor Ponta a facut urmatoarea afirmatie:
“Nu exagerez folosind acest termen, cred ca efectele asupra societatii romanesti, lasate de cei zece ani de regim Basescu, sunt destul de asematoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania, si de asta spun de debasificarea societatii.

In opinia noastra, discursul public al presedintelui de partid si prim ministrului Victor Ponta, care a comparat “regimul Basescu” cu “regimul nazist” constituie implicit o dramatica coborare in derizoriu a crimelor nazismului. Negarea implicita a holocaustului este unul dintre efectele acestei iresponsabile interventii.", se arată în sesizarea transmisă CNCD de către ActiveWatch.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii