Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta Miercuri este zi de doliu naţional

ro

24 Jun, 2013 19:26 1292 Marime text
Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că în şedinţa de Guvern de marţi urmează să fie adoptată decizia prin care miercuri va fi declarată zi de doliu naţional. Premierul a spus că marţi dimineaţă vor pleca două aeronave la Podgorica pentru a-i aduce pe răniţi în ţară. În ce priveşte identificarea cadavrelor, procesul continuă, iar informaţiile oficiale privind numele victimelor vor fi date după finalizarea acestuia. 
"Vreau să spun public şi l-am rugat şi pe ministrul de Externe, Titus Corlăţean să transmită mulţumirile noastre către autorităţile publice din Muntenegru, către medici şi către cetăţenii simpli care au contribuit cum au putut la salvarea vieţilor celor răniţi", a declarat Ponta la finalul şedinţei celulei de criză înfiinţate la Ministerul de Externe pentru a gestiona situaţia apărută după tragicul accident rutier din Muntenegru.
Bilanţul oficial anunţat de către Ponta este de 18 morţi şi 22 de răniţi, dintre care 7 se află la terapie intensivă. Şeful Guvernului a arătat că familiile vor fi primele anunţate după ce se va încheia procesul de identificare a victimelor, proces a cărui finalizare mai întârzie. "Problema principală este o situaţie de înţeles pentru că pasagerii nu aveau documentele asupra lor. Documentele se află în epava autobuzului", a spus Victor Ponta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii