Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta insistă pe impozitarea salariilor şi pensiilor mari

ro

25 Apr, 2013 16:42 1659 Marime text

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că îşi menţine intenţia de a impozita salariile şi pensiile din sectorul public care depăşesc 1.000 de euro, totodată el exprimându-şi speranţa că îi va convinge pe toţi liberalii de necesitatea ei, chiar dacă Crin Antonescu "a înţeles", dar nu este de acord.

El a răspuns astfel întrebat de jurnalişti dacă îşi păstrează intenţia de a impozita veniturile persoanelor din sectorul public care depăşesc 1.000 de euro şi dacă a reuşit să-i convingă pe partenerii de coaliţie de necesitatea introducerii acestei măsuri.
"În primul rând, trebuie să-i conving nu pe partenerii liberali, că mulţi dintrei ei - vorbesc de domnul Chiţoiu, de ceilalţi - ştiu, de cei care stau pe margine şi-şi dau cu părerea sau scriu editoriale că, dacă am putea să reducem altfel salariile din regii şi societăţile de stat, am face-o, dar nu putem dintr-un simplu motiv: toate aceste salarii sunt pe baza contractelor şi, orice decid eu mâine în consiliul de administraţie sau în adunarea generală, a doua zi sunt dat în judecată şi se câştigă procesul. S-a mai întâmplat şi cu domnul Boc, şi cu toată lumea. Singura soluţie constituţională prin care poţi să reduci în aceste domenii veniturile foarte mari este soluţia impozitării. Dar până-i conving pe toţi care nu înţeleg şi nu ştiu aceste lucruri, nu-i nimic, am multă răbdare", a spus Ponta.

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii