Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta În perioada sărbătorilor pascale voi vizita una din platformele companiilor OMV Petrom şi ExxonMobil

ro

30 Apr, 2013 17:37 1330 Marime text
Premierul Victor Ponta a anunţat marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că va vizita, în timpul sărbătorilor pascale, una din platformele companiilor OMV Petrom şi ExxonMobil.

"Vreau de fiecare dată să reiau investiţia extrem de mare pe care ExxonMobil, Petrom şi Romgaz o fac în exploatările offshore şi, de altfel, în timp ce restul veţi sărbători Paştele, eu sărbătoresc prin muncă. Voi vizita una din platforme. E important să dăm semnul că Guvernul României sprijină în totalitate toate eforturile de a identifica noi resurse de energie şi în special de gaz, pentru industria românească - preţuri mai mici la gaze şi producţie internă reprezintă singura şansă de supravieţuire în competiţia extrem de dură şi vreau să mă gândesc şi la preţurile pentru populaţie iarna, dar mai ales la preţurile pentru marii producători", a afirmat Ponta, la Palatul Victoria.

OMV Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania au anunţat în februarie 2012 o descoperire semnificativă de gaze la exploatările din Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii