Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire la Guvern pentru salariile medicilor Ponta i-a chemat pe miniştrii Finanţelor şi Sănătăţii

ro

18 Aug, 2015 10:32 1534 Marime text
 
Întâlnire de urgenţă la Guvern pentru salariile medicilor. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a sosit la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul de Finanţe despre criza din sistemul sanitar. Ministrul vrea ca Executivul să găsească soluţii cât mai repede pentru majorarea veniturilor personalului medical, informează România TV. Mulţi ameninţă şi cu grevă generală.

Ministru Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, doreşte negocieri cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, pentru majorarea salariilor medicilor.

Ministerul Sănătăţii a aprobat, în urma unei întâlniri de luni cu reprezentanţii medicilor, o majorare salarială de 10% care se va aplica din această toamnă, urmând ca celelalte trepte de majorare să fie aplicate până în 2017.

„Fără medici nu suntem deloc bine şi după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Guvernul e obligat să găsească soluţii. Până acum au fost doar simple promisiuni. Creşterea veniturilor e o urgenţă. E nevoie de un pachet mai larg de măsuri", a declarat, la România TV, Cristian Buşoi, fost director CNAS.



Sursa text + foto: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii