Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta este "baronul pensiilor de lux"

ro

11 Jun, 2010 15:45 1602 Marime text

Prim-ministrul Emil Boc l-a calificat, astăzi, pe liderul PSD, Victor Ponta, drept "baronul pensiilor de lux" şi a acuzat partidul de duplicitate după ce social-democraţii au contestat la Curtea Constituţională legea pentru recalcularea pensiilor speciale. "Constat că Victor Ponta îşi reconfirmă statutul de 'baron al pensiilor de lux', prin intenţia PSD de a contesta la Curtea Constituţională legea care prevede eliminarea pensiilor de lux şi recalcularea pensiilor speciale, asupra căreia Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului. Prin atacarea legii la Curtea Constituţională a României, Victor Ponta doreşte să blocheze intrarea în vigoare a acestui proiect de lege şi, prin urmare, să fie menţinute pensiile de lux, inclusiv cele ale parlamentarilor", a susţinut Boc, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului. De asemenea, şeful Guvernului consideră că demersul PSD demonstrează populismul şi duplicitatea social-democraţilor faţă de pensiile speciale.

În context, premierul a arătat că acţiunea de contestare a Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, nu face decât să amâne aplicarea unei reglementări drepte. Totodată, primul ministru a făcut un apel la liderul PSD cerându-i să dea dovadă de responsabilitate.

Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului, vizează eliminarea pensiilor de lux şi recalcularea pensiilor speciale, precum şi reanalizarea pensiilor de invaliditate, în termen de un an.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 11 Jun, 2010 16:57 PSD-istul PONTA este un NESIMTIT la fel ca si pensiile nesimtite pe care le sustine , ceeace dovedeste ca nu are ”toti boii acasa ” sau pe romaneste are creierul spalat de arma PSIHOTRONICA liberal extremista . Arma PSIHOTRONICA ar trebui sa SUPRAVEGHEZE ,in principiu, INFRACTORII , dar daca incape pe maini criminale poate fi folosita cu ”succes” si in POLITICA romaneasca ...