Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta CAS-ul se reduce cu 5% de la 1 octombrie

ro

12 Jun, 2014 18:38 1846 Marime text
Premierul Victor Ponta a declarat în urmă cu scurt timp că „reducerea CAS-ului trebuie aplicată chiar de anul acesta și ne putem permite acest lucru”. Premierul a precizat că săptămâna viitoare, Guvernul va transmite la Parlament un proiect de lege privind reducerea CAS-ului începând cu data de 1 octombrie. „În acest fel, nu trebuie să creștem niciun fel de taxă”, a menționat Ponta, care a sublinat că Guvernul are capacitatea de a acoperi impactul negativ produs în urma acestei măsuri. Reducerea va presupune un efort bugetar de 850 milioane de lei, bani pe care Ponta a precizat că „îi avem disponibili în buget”.

„Nu mărim deficitul bugetar și nici nu instituim taxe în acest sens”, a menționat Ponta cu privire la reducerea CAS.

Premierul a mai spus că acordul cu FMI este funcțional, urmând ca în noiembrie să discute cu FMI despre construcția bugetelor din anii 2015-2016, astfel încât să fie îndeplinite toate țintele macroeconomice.

Precizăm că această măsură, referitoare la reducerea CAS, nu are acordul FMI și nici al Comisiei Europene.

Întrebat dacă FMI a fost de acord cu reducerea CAS cu 5%, Ponta a afirmat: „Nu este niciun acord, niciun dezacord!”. Șeful Guvernului a mai afirmat că obligația țării noastre este aceea de a menține bugetul în anumiți parametri, stabiliți de comun acord cu FMI, că prin reducerea CAS începând cu data de 1 octombrie nu vor fi încălcate angajamentele luate față de FMI.

Amintim că inițial reducerea CAS este promisă începând cu data de 1 iulie. După negocierile purtate zilele acestea cu FMI și plecarea delegației FMI din țară, astăzi, fără încuviințarea acestei măsuri, Ponta a anunțat că CAS-ul va fi redus începând cu 1 octombrie, avansând o dată diferită față de cea anunțată inițial. 







Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii