Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta, aflat la mama lui, susţine că „habar" nu avea de contractul cumnatului şi nu a fost consultat

ro

18 Feb, 2015 22:31 750 Marime text
Premierul Victor Ponta a susţinut în această seară, precizând că este alături de mama lui, că „habar" nu a avut de contractul cumnatului său, anchetat acum de procurorii DNA pentru fraude, iar acesta nici nu l-a consultat şi că i-a avertizat pe toţi membrii familiei că vor avea un „tratament special."

El a arătat, la postul B1 TV, că în momentul semnării contractului verificat de către procurori, respectiv 13 ianuarie 2012, el nu era prim-ministru, ci doar deputat şi lider PSD şi habar nu avea ce licitaţii sunt la Ministerul Mediului sau Primăria Comarnic, iar cumnatul său nu l-a întrebat sau consultat despre acest contract.

Ponta a mai afirmat că, de când a preluat postul de prim-ministru, firma cumnatului său nu a mai participat la vreo licitaţie, dintr-un motiv pe care a susţinut de asemenea că nu îl cunoaşte.

„După ce am preluat funcţia de prim-ministru, tuturor celor care îmi sunt apropiaţi - fie direct, fie prin alianţe cu rudele mele - le-am spus că, din acel moment, orice fel de viaţă a lor personală vor avea categoric un tratament special, pentru că fac parte din familia mea. Le-am spus care este riscul când cineva este într-o funcţie publică", a adăugat Ponta.

El a afirmat totodată că declaraţia sa prin care îi cerea lui Traian Băsescu să demisioneze din postul de preşedinte din cauza problemelor cu justiţia ale fratelui său este în continuare valabilă, deoarece şeful statului numeşte magistraţii, în timp ce Guvernul pe care îl conduce el nu are astfel de atribuţii.

Ponta a argumentat astfel motivul pentru care el nu se gândeşte să demisioneze din postul de prim-ministru din cauza problemelor cu justiţia ale cumnatului său, adăugând că Guvernul poate fi demis de Parlament prin vot şi că nu vrea să comenteze faptul că şi preşedintele poate fi suspendat tot de Parlament.

El a susţinut că membrii PSD cunosc încă din 17 noiembrie, după alegerile prezidenţiale, că face oricând pasul înapoi dacă prezenţa sa în fruntea partidului sau Guvernului le prejudiciază grav interesele, insistând însă că este un mesaj pe care l-a transmis de mai mult timp, din luna noiembrie, nu neapărat în actualul context.




Sursa: Mediafax
Sursa foto: reportervirtual.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii