Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:53 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta a dat-o în bară cu sindicatele din educație!

ro

15 Sep, 2015 21:43 727 Marime text
Negocierile dintre premierul Victor Ponta şi liderii sindicatelor din Educaţie nu au ajuns nicăieri, practic, Guvernul propunând o majorare salarială de 10%, de la 1 decembrie, cu plata la 1 ianuarie 2016, iar sindicatele tânjind după o creştere de 15%, din noiembrie, sau una de 20%, din decembrie.
 
Anton Hadăr, preşedintele Alma Mater, a declarat, la finalul discuţiilor, că "propunerea Guvernului de astăzi nu ne-a mulţumit, de altfel nu am fi ajuns în situaţia să convocăm conducerile federaţiilor noastre. Cele zece procente care ni s-au promis astăzi reprezintă pentru noi mai puţin decât ceea ce ne aşteptam. De fapt, aceste zece procente sunt banii pe care noi îi avem stipulaţi în acordul nostru cu Guvernul, de anul trecut, pentru anul 2016". Potrivit acestuia, joi, va avea loc o şedinţă a FSLI la care vor participa şi reprezentanţii Guvernului pentru a prezenta reprezentanţilor confederaţiilor din ţară propunerea de creştere salarială, urmând ca sindicaliştii să decidă dacă acceptă oferta Executivului.
 
Discuţiile au avut loc la Palatul Victoria, în această seară, premierul fiind însoţit de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici şi ministrul Muncii, Rovana Plumb.
 
Victor Ponta le-a mai spus sindicaliştilor că Guvernul încearcă să trimită Legea salarizării cât mai rapid la Parlament, astfel încât ea să poată intra în vigoare la 1 decembrie. În actul normativ se prevede creşterea salariilor din sistemul educaţional cu 25% din majorarea totală de 70%, majorare prevăzută în document să se facă eşalonat, în următorii patru ani. De asemenea, Ponta le-a mai promis sindicaliştilor achitarea în totalitatea a sentinţelor judecătoreşti pe 2016. Adică în an electoral. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii