Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta a aprobat revocării stării de alertă în judeţul Constanţa

ro

03 Feb, 2014 17:23 1491 Marime text
Premierul Victor Ponta le-a multumit luni celor implicati in combaterea efectelor negative ale ninsorilor care au afectat Romania in ultima perioada. "Ma bucur ca am salvat vieti omenesti si bunuri", a spus acesta, la inceputul unei reuniuni a Comandamentului de iarna, la Palatul Victoria.

Acesta a afirmat ca, in comparatie cu alte tari aflate in aceeasi situatie, "am facut mai repede si mai bine decat altii ceea ce trebuia sa facem".

Primul ministru a precizat ca in cadrul reuniunii de luni se va aproba revocarea starii de alerta in judetele Buzau, Braila, Vrancea, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea si le-a cerut membrilor comandamentului sa se pregateasca de acum pentru inundatii.

"Va spun de pe acum, chiar daca poate parea prematur, banuiesc ca o sa ne pregatim la un moment dat pentru niste inundatii. Daca a nins mult, la un moment dat se va intampla si acest lucru", a spus el.

Pe ordinea de zi a comandamentului se mai afla si oferirea de sprijin european pentru Slovenia, unde "tot sistemul energetic e la pamant" iar repararea lui va dura patru saptamani.

Astfel, Romania va oferi doua generatoare "pe care le are Electrica", cu suportarea cheltuielilor aferente, urmand ca 55% dintre acestea sa fie rambursate.

"Nu vreau sa ma gandesc, daca se intrerupea la noi patru ore, nu patru saptamani, si eu si toti cei prezenti aici trebuia sa emigram", a comentat Victor Ponta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii