Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta a anunțat prelungirea acordului de ajutor nerambursabil pentru Republica Moldova

ro

27 Aug, 2015 13:15 1043 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a anunțat, astăzi, la Chișinău, prelungirea acordului de ajutor nerambursabil pentru Republica Moldova, informează Agerpres.

Ponta discută la Chișinău cu omologul său moldovean, Valeriu Streleț, pe tema evoluțiilor și a etapelor viitoare în realizarea proiectelor de interconectare energetică convenite prin Memorandumul interguvernamental semnat în luna mai.

Prim-ministrul le-a transmis oficialilor moldoveni că România susține racordarea Chișinăului la România și la Europa prin intermediul proiectelor din domeniul energiei.

„Acel gazoduct inaugurat anul trecut, pe 27 august, și liniile de înaltă tensiune vor însemna un lucru esențial pentru Moldova: să nu depindeți de un singur furnizor. Când aveți două variante... Am văzut că la gaze prețul deja e mai mic. Dacă o să aveți două variante pentru energie electrică, iarăși prețul o să fie mai mic. Să depindeți de un singur furnizor înseamnă o reducere a independenței energetice și, implicit, statală", a afirmat șeful Executivului de la București, potrivit Agerpres.

El a arătat că proiectele energetice înseamnă dezvoltare, siguranță, competitivitate și siguranță pe termen lung pentru Moldova.

Finanțarea unor proiecte în Moldova a fost o altă temă abordată de premierul Victor Ponta, care a precizat că Bucureștiul va aloca fonduri când reușește să economisească.

„Trebuie să aveți stabilitate, să stabiliți prioritățile și noi cu siguranță vă sprijinim (...) pe zona de reformă instituțională, de justiție, de reformă fiscală. (...) Și în România, și în Moldova sunt mai mulți bani decât credem noi, problema este ca acei bani să fie transparenți, să fie legali, să fie impozitați și în felul acesta să aveți resurse la buget pentru ce aveți nevoie", adăugat Victor Ponta.

Vizita premierului român la Chișinău are loc la invitația prim-ministrului Streleț cu prilejul aniversării Zilei Independenței Republicii Moldova, pe agendă fiind incluse și întrevederi cu președintele Nicolae Timofti, precum și cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu.

Guvernul a aprobat miercuri înțelegerea încheiată pe 21 mai cu Executivul Republicii Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică din cele două state.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: mesaj.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii