Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierii, polițiștii și jandarmii au intervenit în sprijinul populației din zeci de localități afectate de inundații

ro

06 Jun, 2019 18:35 1109 Marime text
Angajații Ministerului Afacerilor Interne continuă intervențiile în sprijinul comunităților afectate de fenomenele meteorologice și hidrologice periculoase

Potrivit MAI, în cursul zilei de astăzi, pompierii, polițiștii și jandarmii au intervenit în sprijinul populației din 41 de localități din 16 județe în care au fost înregistrate efecte ale fenomenelor hidro-meteorologice, în prezent, fiind în desfășurare intervenții în 11 județe (AB, AG, AR, BZ, GR, HD, IF, TR, TM, SB și SV) pentru evacuarea apei din casele, curțile și subsolurile clădirilor afectate. 

În ultimele ore, în județele Bacău și Timiș au fost transmise două mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT.

26 de persoane au fost salvate sau evacuate din calea apelor de către angajații MAI. 

Au fost afectate de inundații 29 case, 5 beciuri/subsoluri, 214 curți, clădirea unei școli și un imobil aparținând unui operator economic. 

Traficul rutier este blocat din cauza apei, a aluviunilor și a alunecărilor de teren pe un drum național (DN 73D/AG) și 3 drumuri județene (DJ 203K/BZ, DJ 609/TM și DJ 205D/VN). Sunt afectate parțial un drum național (DN 7), un drum județean (DJ 609B/TM) și un drum comunal (DC 93/TM).

În scopul limitării efectelor fenomenelor hidro-meteorologice, au acționat sau au fost pregătiți să intervină peste 14.000 de angajați MAI cu aproximativ 6.200 de mijloace tehnice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii