Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierii din Tulcea au reluat căutarea pe Dunăre a bătrânului dat dispărut

ro

13 May, 2018 09:49 2325 Marime text
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta a reluat, duminică dimineaţa, căutarea unui bătrân dat dispărut, după ce barca în care se afla s-a răsturnat, sâmbătă seara, pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Tulcea, Amalia Ignatencu, a declarat că bărbatul, în vârstă de 63 de ani, din municipiul Tulcea, angajat ca îngrijitor al unei case de vacanţă din satul Băltenii de Jos, conducea sâmbătă seara o ambarcaţiune de agrement spre locul de muncă, în barcă alându-se încă două persoane, un bărbat şi o femeie, ambii de 36 de ani, din municipiul Tulcea.
 
"Primele cercetări au arătat că bărbatul în vârstă de 63 de ani, la kilometrul 91 al Dunării, pe braţul Sfântu Gheorghe, a efectuat un viraj periculos în urma căruia ambarcaţiunea s-a răsturnat. Cei doi pasageri au reuşit să se salveze, dar conducătorul ambarcaţiunii a fost dat dispărut", a precizat reprezentanta IPJ Tulcea.

Lucrătorii ISU Delta au început misiunea de căutare a bătrânului sâmbătă seara. Pe timpul nopţii, misiunea a fost întreruptă şi a fost reluată duminică dimineaţa, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Florentin Daciu.

Misiunea de căutare se execută cu o ambarcaţiune care are la bord doi subofiţeri ce sondează Dunărea cu funii cu carmace şi căngi.
"Scafandrii nu pot interveni acum pe Dunăre, din cauza vitezei de deplasare a apei şi a pericolului de a fi loviţi de resturi de copaci", a precizat Daciu.
 
Acesta este cel de-al treilea eveniment înregistrat pe Dunăre pe raza judeţului Tulcea în mai puţin de o lună. În celelalte două cazuri, ambele petrecute pe braţul Sulina al Dunării, în apropiere de localitatea Crişan, au fost implicate în total 18 persoane, una dintre ele, o tânără din satul Letea, în vârstă de 36 de ani, fiind dată dispărută, după evenimentul de la sfârşitul lunii aprilie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii