Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:27 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polonia pune condiții UE pentru a accepta mai mulți refugiați prin cote voluntare

ro

14 Sep, 2015 00:14 799 Marime text
 
”Polonia ar putea accepta mai mulți imigranți decât s-a angajat inițial, dar numai dacă Uniunea Europeană își va securiza frontierele externe, va separa imigranții economici de refugiații îndreptățiți să primească azil și va permite guvernului de la Varșovia să participe la verificarea imigranților pe care îi va prelua, pentru ca aceștia să nu reprezinte un posibil risc de securitate”, a declarat duminică un secretar de stat din Ministerul polonez de Externe, citat de agenția Reuters și preluat de Agerpres.
 
Guvernul de la Varșovia s-a angajat anterior să preia în mod voluntar 2.000 de refugiați. Potrivit secretarului de stat pentru afaceri europene din MAE polonez, Rafal Trzaskowski, Polonia ar putea prelua mai mulți refugiați, fără să precizeze deocamdată numărul, dacă executivul comunitar va accepta toate cele trei condiții enunțate.
 
Cât despre cotele obligatorii de refugiați, propuse de Comisia Europeană, guvernul polonez a precizat anterior că se opune acestora și va prelua refugiați numai pe bază voluntară.
 
Conform proiectului înaintat de executivul comunitar, dacă s-ar impune cotele obligatorii de refugiați, pe lângă cei 2.000 pe care a acceptat să-i primească, Polonia ar fi obligată să preia încă aproape 10.000 de refugiați, solicitare ce a fost respinsă ferm de guvernul de la Varșovia.
 
Parlamentul polonez va avea miercuri o dezbatere extraordinară dedicată exclusiv crizei provocate de valul de refugiați.sursa foto: nationalistii.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii