Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţistul Viorel Petre va fi cercetat sub control judiciar

ro

27 Nov, 2015 15:14 1808 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând de la data de 26.11.2015, față de inculpatul PETRE VIOREL, şef birou în cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :
La data de 29 iunie 2015, inculpatul Petre Viorel, în calitate de şef birou în cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere, a primit de la un om de afaceri, denunțător în cauză, suma de 500 euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul Poliţiei Rutiere şi Parchetului, pentru soluționarea favorabilă şi rapidă a unui dosar penal în care soţia acestuia din urmă era cercetată pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Suma de bani a fost primită de inculpatul Petre Viorel în autoturismul omului de afaceri.
Urmare a diligenţelor depuse de inculpat, denunţătorul a intrat în posesia permisului de conducere a soţiei sale la data de 23 noiembrie 2015.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Petre Viorel trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi,
b)  să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi,
d) să nu părăsească municipiul Bucureşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,
f) să nu exercite profesia de poliţist;
g) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
 
Inculpatului Petre Viorel i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Inculpatului Petre Viorel i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii