Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițistul de la Brigada Rutieră, avansat, post-mortem la gradul de subinspector de poliţie

ro

21 Aug, 2015 12:42 2740 Marime text
Polițistul de la Brigada Rutieră a fost avansat, post-mortem, în gradul de subinspector de poliţie, pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune și va fi înmormântat, duminică, la Cimitirul Ghencea Militar, cu onoruri militare, confom MAI. De asemenea, soția polițistului va primi un ajutor de 20.000 de euro. 

”Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a înaintat astăzi Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de acordare a Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, subinspectorului post-mortem Ionescu Gheorghe, pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune”, se arată în comunicatul MAI.

De asemenea, Ministerul a anunțat că va organiza funeraliile militare şi va sprijini familia cu tot ce este necesar în aceste împrejurări tragice.

Ministrul Gabriel Oprea şi întreaga conducere a instituției vor participa duminică la ceremonialul religios de înmormântare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu.

Vicepremierul a discutat personal, vineri dimineață, cu soţia poliţistului şi a dispus măsurile necesare pentru ca aceasta să fie încadrată în Ministerul Afacerilor Interne, conform prevederilor Ordinului nr. 35 din 13 martie 2014 privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi.

Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) Dumitru Coarnă a declarat că soția lui Gheorghe Ionescu, va primi, conform legislației, un ajutor de 20.000 de euro.

El a mai precizat că polițistul va fi înmormântat la Cimitirul Ghencea Militar din Capitală.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu avea 44 ani, era căsătorit şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa foto: evz.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii