Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă vicepremierul Oprea va fi de acord Polițiștii rutieri ar putea spune ”adio” vânătorii de amenzi

ro

10 Aug, 2015 17:09 1419 Marime text
 
Sindicaliștii din Poliție i-au cerut ministrului de Interne, Gabriel Oprea, să interzică vânătoarea de amenzi și pânda cu radare în curbe sau la intrările în localități, având în vedere numeroase incidente în care au fost implicați oamenii legii. Ei au exemplificat cu acel caz al polițistului din București care a fost luat pe capotă de un afacerist turc, iar acum se zbate între viață și moarte. Ca atare, sindicaliștii îi cer lui Oprea acum să modifice legea.
"Atât timp cât bugetul este previzionat și se bazează pe încasări din sancțiuni, polițiștii sunt transformați în vânători de amenzi, iar acest lucru le afectează autoritatea. Și, atunci, evident că cetățenii sunt revoltați și se întreabă cum dirijează circulația, cum previn accidente când ei stau la ieșirea sau la intrarea în oraș ori în curbe ca să își facă planul de amenzi", a declarat Vasile Lincu, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor "ProLex" pentru ziarulring.ro.
Lincu este de părere că ar trebui modificată legea pentru ca polițiștii de la Rutieră să poată opri și atunci când sunt în afara programului șoferii care încalcă regulile de circulație.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii