Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:09 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii români au pus în aplicare 24 de mandate europene de arestare într-o săptămână

ro

04 Nov, 2017 15:03 1016 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 651 de persoane, 92 de autovehicule, 46 de documente, 3 plăcuțe de înmatriculare, 1 motor de ambarcațiune și un echipament industrial, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 465 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 24 de mandate europene de arestare, au depistat 109 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 29 de documente, 2 certificate de înmatriculare, 3 plăcuțe de înmatriculare și au fost identificate 55 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 186 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 19 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 9 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 8 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Partenerii din statele membre au identificat 37 de autovehicule, 14 documente, un certificat de înmatriculare, un motor de ambarcațiune și un echipament industrial, căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii