Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii români acționează împreună cu poliţiştii bulgari în staţiunea montană Bansko (galerie foto)

ro

24 Dec, 2018 13:12 1365 Marime text
Şi în această iarnă, poliţiştii români acționează împreună cu poliţiştii bulgari în staţiunea montană Bansko, din Bulgaria, pentru a oferi posibiliatea turiștilor români să se adreseze direct polițiștilor din țara lor.
         
Potrivit Poliţiei Române, în perioada 15 decembrie 2018 – 15 martie 2019, 6 polițiști români, cunoscători ai limbii bulgare, au fost desemnați de conducerea Poliției Române să desfăşoare activităţi de siguranţă publică în cadrul unor patrule comune cu poliţiştii bulgari, în staţiunea turistică Bansko, din Bulgaria.
 
Poliţiştii români vor acţiona, în 3 serii, fiecare de câte 30 de zile, în localitatea Bansko, acordând sprijin colegilor bulgari, atât pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, cât şi pentru a intermedia relaţionarea turiştilor români cu autorităţile bulgare.
 
Colegii noștri vor participa, alături de poliţiștii bulgari, la activităţi de patrulare şi misiuni de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor antisociale care ar putea fi comise de cetăţenii români și sprijini autoritățile din statul vecin la stabilirea identităţii persoanelor de cetăţenie română.
 

"De asemenea, vor realiza misiuni operative, în colaborare cu structurile de aplicare a legii din Republica Bulgaria și vor sprijini anchetele în derulare prin schimb de date şi informaţii cu caracter operativ.
 
Întrucât misiunile anterioare în Bulgaria s-au bucurat de apreciere din partea turiştilor din România, care au avut astfel posibilitatea de a se adresa, direct, poliţiştilor de la ei din țară, pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau în străinătate, avem încredere că, și de acestă dată, misiunea va fi una reușită" - au mai transmis reprezentanţii Poliţiei Române. 

Sursa foto: Poliţia Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii