Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii la datorie în zona unităţilor de învăţământ

ro

15 Jan, 2013 11:09 1536 Marime text

Poliţiştii de ordine publică, poliţiştii de proximitate şi cei de la rutieră, precum şi poliţiştii din cadrul Compartimentului de prevenire a criminalităţii sunt la datorie pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, precum şi siguranţa rutieră în zona unităţilor de învăţământ cu ocazia reînceperii anului şcolar.


Înainte de începerea anului de învăţământ preuniversitar 2012/2013, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a luat măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea ordinii şi liniştii publice, în zona instituţiilor de învăţământ. În acest sens, au fost suplimentate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii acţionează în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. De asemenea, poliţiştii rutieri asigură fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor. Poliţiştii de ordine publică, proximitate, investigarea fraudelor şi alte structuri ale I.P.J. Constanţa au identificat şi controlat toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor în tot municipiul Constanţa.

De asemenea, poliţiştii de ordine publică şi agenţii de pază verifică securitatea unităţilor de învăţământ. Patrulele de poliţie supraveghează zonele adiacente acestor unităţi la orele de plecare şi sosire la şi de la orele de curs a elevilor.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii