Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii intensifică acțiunile pentru prevenirea accidentelor

ro

14 Aug, 2015 18:13 1422 Marime text
 
Polițiștii vor acționa în weekend în special pe rutele către litoral, Valea Prahovei, precum și spre alte zone de agrement, pentru prevenirea accidentelor cauzate de nerespectarea vitezei regulamentare și pentru fluidizarea traficului.

În acest sfârșit de săptămână, vor avea loc manifestări religioase și se va sărbători Ziua Marinei și a forțelor navale, la care se așteaptă participarea unui public numeros și, implicit, o intensificare a traficului rutier, în special către stațiunile turistice de pe litoralul Mării Negre.

„Astfel, Poliția Română va intensifica activitățile pentru prevenirea accidentelor cauzate de nerespectarea vitezei regulamentare, în special pe arterele ce converg către litoral, Valea Prahovei, precum și spre alte zone de agrement (A1, A2, A4, DN 1, DN 5, DN 39), echipajele din teren beneficiind și de suportul unui elicopter cu care se va asigura supravegherea aeriană a traficului rutier", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Acțiunea se desfășoară conform Planului de măsuri aprobat de către viceprim-ministrul pentru securitate națională Gabriel Oprea.

Poliția recomandă participanților la trafic să păstreze o distanță corespunzătoare față de autovehiculul care circulă înainte, deoarece în cazul unei frâne bruște este greu de evitat tamponarea.

„Pe banda de urgență a autostrăzii este interzisă oprirea, deoarece trebuie folosită, în caz de necesitate, de autovehiculele cu regim de circulație prioritară. Este bine să evitați efectuarea manevrelor periculoase, deoarece vă puneți în pericol atât pe dumneavoastră, cât și pe ceilalți participanți la trafic. Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că toți ocupanții și-au pus centurile de siguranță, precum și dispozitivele de fixare pentru copii", mai recomandă Poliția.

În perioada 10-13 august, Direcția Rutieră din cadrul IGPR a organizat, la nivel național, o acțiune pentru salvarea de vieți și prevenirea evenimentelor rutiere negative cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză. La aceste activități au fost angrenați, în medie zilnică, peste 1.400 de polițiști, dintre care 1.000 din cadrul structurilor de poliție rutieră și 400 de polițiști de ordine publică, care au acționat cu 407 aparate radar.

„În urma acțiunii, polițiștii au constatat 11.785 de abateri privind nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut 251 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 de km/h", se arată în comunicat.

De asemenea, au fost constatate 176 infracțiuni, dintre care 143 la regimul circulației pe drumurile publice și 33 de altă natură.



Sursa foto: cronicariu.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii