Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii din Tulcea „vânează“ vitezomani cu ajutorul unor echipamente de ultimă generaţie

ro

18 Jul, 2018 12:49 2034 Marime text
Începând cu data de 29 iunie 2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea utilizează echipamente de ultimă generaţie pentru depistarea celor ce depăşesc limita legală de viteză în traficul rutier din judeţul Tulcea.
 
De la sfârşitul lunii iunie, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea foloseşte un Cinemometru Laser TruCam, un echipament de ultimă generaţie pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor.
 
Aparatul este perfect pentru a fi folosit în orice locaţie şi orice condiţii, atât ziua cât şi noaptea.
 
Cinemomentrul TruCAM este un aparat care măsoară şi înregistrează viteza de deplasare a autovehiculelor şi poate depista viteza autovehiculelor de la o distanţă de peste 1.000 metri.
 
Noul aparat este folosit de toţi poliţiştii rutieri atestaţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea.
 
Până în acest moment, cinemomentrul a fost folosit pe drumurile naţionale şi judeţene din Tulcea, urmând să fie folosit inclusiv, în municipiul Tulcea.
 
Folosirea acestui aparat are ca obiectiv principal creşterea siguranţei rutiere şi a cetăţeanului pe drumurile publice.
 
Noul echipament de măsurare a vitezei s-a dovedit util în activitatea Poliţiei Rutiere.
 
În perioada 01.01.2018 - 05.07.2018, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea, s-au produs 24 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 6 persoane şi rănirea gravă a altor 18, principalele cauze generatoare ale acestora fiind: nerespectarea regimului legal de viteză (6 accidente), conducerea sub influenţa alcoolului (4 accidente), indisciplina pietonală (4 accidente), abateri comise de biciclişti (3 accidente).
 
În acest context, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea atrag atenţia tuturor conducătorilor auto, atât locuitorilor judeţului cât şi celor care tranzitează zona, să respecte regimul legal de viteză, în primul rând pentru siguranţa proprie şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier, dar şi pentru evitarea unor eventuale evenimente rutiere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii