Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii din Constanţa desfăşoară campanii de prevenire pentru siguranţa cetăţenilor şi a turiştilor (galerie foto)

ro

30 Jul, 2014 17:40 1961 Marime text
Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Constanţa, împreună cu poliţiştii de ordine publică, au fost astăzi prezenţi în zona limanu, Vama Veche, 2 Mai, în unităţile de cazare, campinguri, terase, baruri, în vederea creşterii gradului de siguranţă al turiştilor aflaţi pe litoral şi pentru pregătirea antivictimală a acestora. Acţiunea a fost desfăşurată în baza  Planului de măsuri „Litoral 2014“.
 
Recomandările preventive ale oamenilor legii sunt următoarele:
-  când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate , nu lăsaţi pe plajă, lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.), păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, locul în care aţi lăsat bunurile  personale (şezlong/prosop/cort/terase). Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv, nu lăsaţi în interiorul maşinii bunuri de valoare (bagaje, poşete, obiecte de îmbrăcăminte, casetofoane, aparate foto, telefoane mobile etc.). Acestea sunt tentante pentru hoţi.
-  supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, pe plajă, în zonele aglomerate. Asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor. Învăţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil.
- nu mergeţi pe plajă sau la piscină cu bijuterii ! Puteţi fi uşor deposedaţi de ele .
- nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine) – puteţi fi cu uşurinţă ţinta unei tâlhării.
- la plecarea din cameră şi pe timpul nopţii, asiguraţi uşa de acces, uşa de la balcon şi ferestrele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii