Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii din Constanţa au efectuat zece percheziţii domiciliare, într-un dosar de înşelăciune

ro

17 Nov, 2015 16:49 851 Marime text
Au avut loc zece percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa şi în municipiul Bucureşti, în vederea identificării unor bunuri provenite din săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi a persoanelor participante la comiterea acesteia.
 
În acest context, reamintim că, la datele de 3 şi 4 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, au depistat în flagrant două persoane, una în Bucureşti şi cealaltă în Constanţa, în timp ce primeau mărfuri, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, în dauna unor persoane juridice din Tîrgu Jiu, Judeţul Gorj, respectiv cantitatea de 966 kg de alune de pădure în coajă şi 477 mp. parchet din lemn masiv de fag şi stejar, în valoare totală 47022 lei.
 
Totodată, au mai fost identificate şi alte două persoane, faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de complicitate la înşelăciune, şi încă una, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru infracţiunile de complicitate la înşelăciune şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
S-a reţinut faptul că, în perioada septembrie – octombrie 2015, au acordat sprijin sau efectuat activitatea de cumpărare, prin folosirea de ordine de plată falsificate, a mai multor bunuri de la mai multe societăţi comerciale din ţară şi valorificare ulterioară a acestora.
 
Continuând activităţile în dosar, la data de 12 noiembrie, pe raza municipiului Bucureşti, a fost depistată o altă persoană, la care s-a efectuat apoi o percheziţie domiciliară, ocazie cu care au fost identificate telefoane mobile şi aparatură IT, cu privire la care există suspiciunea că au fost folosite la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, în dauna mai multor societăţi comerciale din ţară. Persoana a fost arestată preventiv pe data de 13 noiembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii