Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii de frontieră au prins doi migranți armeni și pe călăuza lor ucraineană

ro

25 Apr, 2014 14:17 1554 Marime text

Joi, în jurul orei 19.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina au depistat, pe malul românesc al fluviului Dunărea, două persoane de sex masculin, cetăţeni armeni, cu vârste de 28, respectiv 38 ani, care au trecut ilegal frontiera de stat, traversând fluviul Dunărea cu o barcă dinspre R. Ucraina.
Aceștia au declarat faptul că intenţionau să ajungă în Franţa, și că urmau să fie preluaţi de pe malul romanesc de către un cetăţean ucrainean ce va ajuta să fie transportaţi spre destinaţie.
Pe raza localităţii Ceatalchioi, din judeţul Tulcea, a fost depistat un autoturism marca Volkswagen cu numere de R. Ucraina, in care se afla un bărbat, cetăţean ucrainean, în vârstă de 56 ani. În autoturism au fost găsite două harţi ale R. Ucraina, două schiţe cu itinerariul Ismail – Galaţi – Tulcea – Pardina şi un aparat foto digital în care erau realizate fotografii cu cei doi cetăţeni armeni.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor armeni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal, iar cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „trafic de migranţi”. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră români sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
 
 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii