Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii continuă acţiunile de prevenire privind răpirile de copii

ro

21 Jun, 2011 21:26 1651 Marime text

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au continuat activităţile în cadrul Campaniei ALERTĂ RĂPIRE COPIL, de această dată în Staţiunea Mamaia.


Scopul campaniei constă în obţinerea de informaţii de la populaţie despre răpire/dispariţie, imediat după producerea evenimentului, astfel încât, în baza informaţiilor primite, cazul să poată fi soluţionat cât mai repede, iar viaţa sau integritatea fizică şi psihică a copilului să nu fie pusă în pericol.
Activităţile au vizat informarea opiniei publice cu privire la mecanismul de alertă publică în cazul răpirii/ dispariţiei unui copil, în acest scop fiind înmânate materiale informative şi expuse afişe cu mesajul campaniei. 
 Turiştii aflaţi pe plajă au fost informaţi cu privire la faptul că, deşi răpirile de copii nu reprezintă un fenomen în România, autorităţile trebuie să fie pregătite să gestioneze eficient orice astfel de caz şi că întregul mecanism se bazează pe implicarea tuturor cetăţenilor care pot ajuta cu informaţii instituţiile abilitate. Fără participarea cetăţenilor, mecanismul nu poate funcţiona, iar obiectivul nostru, al tuturor, în astfel de cazuri, este salvarea vieţii copilului.
Totodată, poliţiştii au profitat de vremea însorită şi de prezenţa numeroasă a turiştilor pe plaja din Staţiunea Mamaia pentru a formula recomandări cu privire la prevenirea dispariţiilor de minori . Astfel, părinţii au fost sfătuiţi să ia următoarele măsuri pentru evitarea victimizării :
  - să nu lase copilul să se joace nesupravegheat mai ales în zonele aglomerate;
  - să-l înveţe că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă;
  - să se asigure că ştie numele, adresa, numărul de telefon al părinţilor şi numele hotelului la care stă;
  - dacă s-a pierdut, să apeleze la un poliţist, salvamar sau un adult însoţit de un copil.
O altă recomandare pe care o facem părinţilor în cazul în care copilul dispare sau fuge de acasă este să sune imediat la 112 sau 116.111 şi să comunice toate datele copilului în cauză.  
Este de dorit ca părinţii să aibă o fotografie cât mai recentă a copilului facilitând astfel munca poliţiei şi mărind şansele de identificare a copilului dispărut.
Activităţile vor continua şi în săptămânile următoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dga 21 Jun, 2011 18:48 ce zice procurorul gil de la diicot care e mina in mina cu avocat tiberiu ionescu avocat al proxenetilor care vund minori ptr sex la bariera caraiman si a vlaicu baba novac