Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:02 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii constănțeni continuă activitățile informativ-preventive pe litoral şi în centrele de agrement pentru copii

ro

05 Aug, 2015 16:22 708 Marime text
 
Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Constanţa alături de poliţiştii Serviciului Ordine publică şi cei ai Poliţiei staţiunii Eforie continuă seria activităţilor preventive de informare a turiştilor aflaţi pe litoral, finalizând activitatea în Tabăra pentru copii New Paradise din Staţiunea Eforie Sud.
 
Activităţile cu caracter preventiv se circumscriu Planulului de acţiune Litoral 2015, al campaniei „Fii cu ochii pe bunurile tale” şi „Brăţara de Vacanţă”.
         
Recomandările poliţiştilor se rezumă la următoarele aspecte:
 
Când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate , nu lăsaţi pe plajă, lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.), păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, locul în care aţi lăsat bunurile  personale (şezlongul/prosopul/cearceaful).

Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv, nu lăsaţi în interiorul maşinii bunuri de valoare (bagaje, poşete, obiecte de îmbrăcăminte, casetofoane, aparate foto, telefoane mobile etc.). Acestea sunt tentante pentru hoţi.

Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, pe plajă, în zonele aglomerate. (Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să se rătăcească ori să se accidenteze), asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor. Învăţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil.

Copiii să nu intre în discuţie cu persoane necunoscute, să nu se deplaseze după lăsarea întunericului sau să se joace în locuri virane, izolate, să evite grupurile de cerşetori, persoane aflate în stare de ebrietate sau vagabonzi.
Nu mergeţi pe plajă sau la piscină cu bijuterii ! Puteţi fi uşor deposedaţi de ele.

Nu vă lăsaţi atraşi în locuri ferite de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine) – puteţi fi cu uşurinţă ţinta unei tâhării. 

Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor, apelaţi 112!
 

Sursa foto: Arhivă

Ti-a placut articolul?

Comentarii