Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii constănţeni acţioneză pentru depistarea persoanelor fără adăpost

ro

28 Nov, 2018 14:47 931 Marime text

Polițiștii locali din cadrul serviciilor operative de ordine publică ale Direcției Generale Poliția Locală acționează zilnic atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru depistarea celor care apelează la mila publică ori a persoanelor fără adăpost.

Activitățile oameniilor legii urmăresc asigurarea unui climat de ordine, de liniște și siguranță publică pentru cetățeni, prin eliminarea disconfortului creat de prezența cerșetorilor sau a persoanelor lipsite de locuință în segmentul stradal.

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au depistat 154 persoane majore, apte de munca, care apelau la mila publicului și au identificat 55 de persoane fără adăpost.

În perioada supusă analizei, 01.01.2018 - 27.11.2018, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 452 amenzi contravenționale în valoare totală de 40.950 lei, dispunându-se și măsuri complementare de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie, unde a fost cazul.

O  mare parte din contravenienții înregistrați în evidențele Direcției Generale Politia Locală Constanța au domiciliile în alte județe: Dâmbovița, Bacău, Dolj, Galați, Neamț, Brașov, Alba și municipiul București, etc.

Sumele obținute din exercitarea faptelor antisociale săvârșite au fost cuprinse  între  4,5 lei- 100 lei.

Asfel de fapte au fost constatate în zona unor lăcașe de cult din municipiul Constanța, dar și în perimetrul unor intersectii precum Bdul 1 Mai/ Str.Th Burada, Bdul Alexandru Lăpușneanu /Str.Soveja, Bdul Tomis/Bdul Aurel Vlaicu, Bdul Mamaia/Str.Mihai Viteazul, Bdul I.C Brătianu/Str.Th Burada, Bdul Tomis/ Bdul Ferdinand, Str. Cumpenei / B.dul Aurel Vlaicu etc.

O atenție deosebită s-a acordat și minorilor, care de foarte multe ori au fost depistați fără supraveghere, cerșind pe străzile orașului.
Spre exemplu, în luna martie a.c, polițiștii locali au depistat 3 minori care apelau la mila publică, iar părinții acestora au fost sancționați conform Legii 61/1991 republicată pentru neluarea măsurilor necesare pentru a împiedica minorii până la 16 ani să exercite fapte de cerșetorie ori vagabondaj.

Lucrătorii poliției locale au notificat serviciile sociale pentru reglementarea situației juridice a minorilor surprinși în exercitarea săvârșirii faptelor antisociale, menționate mai sus.

De asemenea, în primele 11 luni ale anului 2018, s-au constatat 17 infracțiuni legate de prezența, în spațiul public, a unor manifesări care implicau cerșetorii sau persoane care erau exploatate în scopul obținerii unor foloase materiale.
În aceste situații au fost întocmite actele premergătoare în vederea sesizării și predării cazurilor și a persoanelor depistate instituțiilor abilitate.

În ceea ce privește situația celor identificați ca fiind fără adăpost în decursul anului 2018, pe raza municipiului Constanța, la nivelul bazei de date a Direcției Generale Poliția Locală Constanța au fost înregistrate un număr de 55 de persoane din diverse localități din județ.
Persoanelor în cauză li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu, iar zonele în care își montaseră locuințe improvizate au fost igienizate de către reprezentanții firmei de salubritate și adăposturile provizorii au fost dezafectate.

În cazul în care la fața locului se aflau și minori au fost notificate si instuțiile abilitate ( DGASPC Constanța și SPAS Constanța) pentru a dispune masurile legale ce le intră în competență.

Direcția Generală Poliția Locală Constanța face apel la constănțeni ca, în cazul în care observă persoane fără adăpost în spații deschise în această perioadă cu temperaturi foarte scăzute, să sesizeze dispeceratul instituției la numărul de telefon 0241/484205 sau pe whatsapp 0799606142.

Persoanele astfel identificate vor fi conduse la spital sau la un adăpost special amenajat în acest sens de autoritatea publică locală.


Sursa foto: Poliţia locală Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii