Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:12 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii avertizează Un constănţean de 73 de ani cât pe ce să rămână fără 15.000 de euro

ro

16 Jan, 2017 10:25 2687 Marime text
 
La data de 15.01.2017, ora 20.59, polițiștii din cadrul Secției 1 au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 73 de ani, din Constanța, despre faptul că la ora 20.30, a fost sunat pe telefonul fix, de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind nepoata sa, comunicându-i faptul că a fost implicată într-un accident rutier.
 
Persoana necunoscută i-a mai spus că are nevoie de suma de 15.000 de euro pentru a rezolva situația.  Bărbatul a închis receptorul și a sesizat imediat organele de poliție.
 
La data de 16.01.2017, polițiștii din cadrul Secției 3 au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 76 de ani, din Constanța, despre faptul că la ora 00.50, a fost sunat pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, comunicându-i faptul că a provocat un accident rutier cu victime. Persoana necunoscută i-a solicitat suma de 10.000 de euro sau 150.000 de lei, precizând că este reținută pentru 24 de ore de către polițiști.
 
Convorbirea s-a întrerupt la un moment dat, persoana necunoscută spunând că va reveni cu un nou telefon, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.
 
În ambele cauze polițiștii au deschis anchete în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere penală a autorilor faptelor.
 
Recomandări ale polițiștilor constănțeni
 
 Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizeazăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
 
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.
 
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
 
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii