Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au reținut mai mulți traficanți de minori

ro

17 Nov, 2015 18:46 2560 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Lăcătuș Vasile Bidani, Lăcătuș Claudiu, Lăcătuș Bidani, Rezmiveș Florica și Popescu Dumitru Ilie  pentru săvârşirea  infracţiunilor  de constituire în grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi lipsire de libertate în mod ilegal.
 
    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că  în perioada mai 2014- octombrie 2015   inculpaţii Lăcătuş Vasile Bidani, Lăcătuş  Bidani, Lăcătuş Claudiu şi Rezmiveş Florica la care ulterior a aderat şi inculpatul Popescu Dumitru Ilie au recrutat prin înşelăciune (sub promisiunea căsătoriei), transportat  şi adăpostit mai multe persoane vătămate pe care le-au  constrâns fizic şi moral, prin  violențe și amenințări, să practice prostituţia contra unor sume de bani sau să fie supuse la muncă forţată, în condiţii improprii şi fără a fi remunerate.
 
    De asemenea, în perioada martie  - octombrie 2015  inculpaţii Lăcătuş Vasile Bidani, Lăcătuş  Bidani, Lăcătuş Claudiu şi Rezmiveş Florica au lipsit de libertate în mod ilegal două dintre  persoanele  vătămate care au încercat să fugă din locul unde erau cazate.
 
    La data de 17.11.2015 Tribunalul Timiş a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Lăcătuș Vasile Bidani, Lăcătuș Claudiu, Lăcătuș Bidani, Rezmiveș Florica pentru o perioadă de 30 de zile şi măsura controlului judiciar faţă de inculpatul Popescu Dumitru Ilie.
 
    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara.
 
    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale –Inspectoratul de Poliție Județean Timiş.
 
    Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 4 Rurale Peciu – Nou.
 
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii