Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au reținut 185 de permise de conducere auto

ro

18 Aug, 2016 17:00 1335 Marime text
Poliţiştii de la transporturi şi de la rutieră au desfăşurat o acţiune pentru salvarea de vieţi şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor care se produc în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Pentru neregulile constate, poliţiştii au aplicat aproape 3.000 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 185 de permise de conducere (86 dintre acestea pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată sau efectuarea manevrei de depăşire pe trecerile la nivel cu calea ferată).

Ieri, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au coordonat o acţiune la nivel naţional, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 2.913 sancţiuni contravenţionale, dintre care 530 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 2.317 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere şi 66 pentru abateri de la alte acte normative.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 185 de permise de conducere auto, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare au reţinut 80 certificate de înmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere reţinute, 70 au fost reţinute pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi 16 pentru efectuarea manevrei de depăşire pe trecerile la nivel cu calea ferată, la mai puţin de 50 de metri înainte de acestea, se arată într-un comunicat al Poliției Române.


Sursă foto: 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii