Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii au demarat acţiunea “Foc de artificii” la Constanţa

ro

04 Dec, 2014 10:56 1288 Marime text
În perioada 17 noiembrie - 31 decembrie, IPJ Constanţa derulează activităţi specifice pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi sprijinul Direcţiei de Ordine Publică din  cadrul IGPR.
 
Astfel, până în prezent, poliţiştii constănţeni au efectuat mai multe controale la societăţi comerciale care importă astfel de produse, au reautorizat 19 persoane juridice care efectuează operaţiuni cu produse pirotehnice, 3 societătii nefiind autorizate întrucât nu îndeplineau condiiţiile de siguranţă.
 
Poliţiştii amintesc că se pot comercializa doar produse din categoria I de risc (artificii), fiind interzisă comercializarea petardelor şi a pocnitorilor. Cei care vând articole pirotehnice fără drept şi minorilor riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 1 an.
         
Neîndeplinirea condiţiilor legale privind inscripţionarea pe ambalajul obiectelor artizanale de distracţie, fabricate şi confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice, în limba română, a denumirii, clasei din care fac parte, instrucţiunilor de folosire, termenului de garanţie, precum şi pericolelor care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 7.500 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii