Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au dat iama la un târg de legume și fructe. S-a lăsat cu amenzi usturătoare

ro

22 Dec, 2015 17:06 1802 Marime text
 
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Constanţa, au organizat şi efectuat, astăzi, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a activităţilor comerciale ilicite, la un târg de legume şi fructe din municipiul Constanța.
 
Cu această ocazie au fost verificaţi agenţi economici, fiind constatată o infracţiune şi aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 29.445 lei. Totodată, au fost confiscate produse în valoare de 2.556 lei.
 
De exemplu, la punctul de lucru al unei societăţi din Constanţa, s-a stabilit că s-a omis înregistrarea în contabilitate a veniturilor obţinute din comercializarea cantităţii de 1.500 kg de legume şi fructe.
 
La o altă societate comercială a fost descoperită la vânzare cantitatea de 661 kg roşii pentru care nu existau documente legale de provenienţă. Societatea a fost sancţionaţă contravenţional, iar cantitatea de roşii, în valoare de 1.200 lei, a fost confiscată.
 
La o persoană fizică autorizată au fost găsite la vânzare cantităţile de 190 kg fasole şi 50 kg morcovi, pentru care nu existau documente legale de provenienţă. Persoana fizică a fost sancţionată contraventional iar produsele au fost confiscate.
 
La o întreprindere individuală din Valu lui Traian au fost identificate la vânzare cantităţile de 216 kg clementine şi 70 kg ciuperci, pentru care nu existau documente legale de provenienţă. Persoana fizică a fost sancţionată contravenţional iar produsele, în valoare de peste 700 lei, au fost confiscate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii