Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii amenință cu proteste

ro

01 Oct, 2013 19:29 1705 Marime text

SNPPC ameninţă cu proteste în situaţia în care demersul vicepremierului Liviu Dragnea de trecere a unor structuri ale Poliţiei Române în subordinea autorităţilor locale va fi pus în aplicare, informează Confederaţia Naţională Sindicala "Cartel Alfa". SNPPC ameninţă cu proteste dacă structuri din Poliţie vor trece în subordinea autorităţilor locale.

"Cartel Alfa" precizează că în 26 septembrie 2011, la solicitarea Guvernului condus de Emil Boc, CSAT a aprobat trecerea structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Române, în subordinea autorităţilor locale, hotărârea CSAT fiind anulată în momentul în care USL a ajuns la guvernare, în 2012.

De asemenea, în iunie, vicepremierul Liviu Dragnea a solicitat primarilor analizarea oportunităţii preluării unor structuri ale Poliţiei Române - ordine publică şi siguranţă rutieră - la autorităţile locale, arată "Cartel Alfa".

"Faţă de această analiză, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a solicitat, în scris, o întâlnire cu vicepremierul Liviu Dragnea, solicitare la care acesta nu a dat curs. Astfel, denunţăm public modul în care domnul Liviu Dragnea înţelege să promoveze acte normative, fără o analiză transparentă, cu date concrete, despre activitatea Poliţiei Române, care să conducă la oportunitatea trecerii serviciile oferite de Poliţia Română, în structura ei actuală, către autorităţile locale. Trebuie să se aibă în vedere toate efectele care ar putea fi generate asupra poliţiştilor, inclusiv asupra siguranţei cetăţeanului", se arată într-un comunicat remis. 


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii