Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţişti români decoraţi, în Spania, pentru destructurarea unei reţele internaţionale Droguri din Ecuador prin Portul Constanţa

ro

23 May, 2013 07:26 2006 Marime text
Doi poliţişti romani, comisarii şefi Claudiu Vasile Cucu şi Illie Alexandru Marcu, vor fi decoraţi, azi, de Ministerul spaniol de Interne pentru contribuţia la destructurarea unei reţele internaţionale care se ocupa cu introducerea şi distribuirea în Europa a unor cantităţi importante de cocaină şi heroina provenind din Ecuador şi, respectiv, Turcia.
De asemenea, comandanţii Garzii Civile spaniole Francisco Javier Zorzo Garcia-Carrasco şi Carlos Cardinanos Anton au fost decoraţi cu Crucea de Cavaler a Ordinului "Bărbăţie şi Credinţă" a României, în luna martie a anului 2013.
Garda Civila spaniolă a participat, împreună cu Poliţia română şi cea a altor ţări, la o operaţiune internaţională împotriva traficului de droguri în urma căreia au fost capturate 364 kg de cocaina si 106,5 kg de heroina.
În urma acestei operaţiuni, intitulate KARPATOS în Spania şi CORRIDA în România, au fost arestate cinci persoane de cetăţenie romana care aveau legături cu liderii cartelurilor traficanţilor de droguri din Medellin (Columbia).
Astfel, cetăţenii români Constantin N., în vârstă de 40 de ani şi Cătălin I. în vârstă de 41 de ani, se întâlneau cu cetăţeanul columbian Victor Manuel P.S. în vârstă de 54 de ani, zis "El Viejo" ("Bătrânul"), care avea legături cu cartelurile columbiene "Los Mellizos" şi "Medellin", pentru a stabili ultimele detalii ale transportului de cocaină ascunsă într-un container de peşte congelat, care trebuia sa plece din portul Guayaquil (Ecuador) spre portul Algeciras (Cadiz) şi de acolo, spre portul Constanţa, prin Italia, potrivit sursei citate.
Informaţia a fost transmisă autorităţilor poliţieneşti ecuatoriene, care au fost capturat în portul Guayaquil 364 kilograme de cocaină pregătită pentru a fi trimisa în Europa.
sursa: hotnews.ro
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii