Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiști, jandarmi, pompieri, paramedici SMURD, mobilizați pentru evenimentele din weekend

ro

15 May, 2016 22:15 1178 Marime text
Aproximativ 18.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, paramedici SMURD și polițiști de frontieră au fost mobilizați în acest sfârșit de săptămână pentru a asigura ordinea și liniștea publică cu prilejul desfășurării unor manifestări publice de mare amploare, printre care cele prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor Catolice și semi-maratonul din municipiul București.  Datorită acestei mobilizări, toate evenimentele s-au desfășurat în siguranță, fără a fi înregistrate incidente grave.
 
Pentru a asigura protecția cetățenilor, efectivele de ordine publică și cele din cadrul structurilor pentru situații de urgență au fost prezente în 19 județe și în Capitală, la manifestările religioase de la peste 1.000 de lăcașuri de cult și la evenimentele cultural-artistice organizate cu ocazia Rusaliilor Catolice. Cea mai numeroasă participare s-a înregistrat la evenimentele desfășurate în localitatea Șumuleu Ciuc, județul Harghita, unde au fost prezenți aproximativ 80.000 de credincioși, și în comuna Ghimeș-Făget, județul Bacău, la care au participat peste 15.000 de oameni.
 
La manifestările religioase și cultural-artistice organizate în acest sfârșit de săptămână au fost prezenți și 17.000 de credincioși catolici veniți din străinătate cu mijloace proprii sau în grupuri organizate, cu trenul ori autocarul. Poliția de Frontieră a luat măsuri pentru reducerea timpului de așteptare la controlul din punctele de trecere a graniței, iar echipajele de poliție au asigurat fluidizarea traficului pe trasele de deplasare și măsuri de ordine publică în gări, în locurile de oprire și de destinație. 
 
Angajații Ministerului Afacerilor Interne au asigurat liniștea publică și cu prilejul manifestărilor religioase organizate la lăcașurile de cult de rit ortodox, cu precădere la cele la care s-a înregistrat o participare numeroasă de aproape 2.000 de credincioși.
 
Totodată, efectivele de ordine publică și echipajele de prim-ajutor au fost mobilizate pentru buna desfășurare a semi-maratonului și a celorlalte curse desfășurate în București la care au participat aproximativ 15.000 de persoane. Polițiștii rutieri au luat măsuri pentru restricționarea traficului în zona de desfășurare a evenimentelor, fluidizarea circulației pe străzile adiacente și îndrumarea conducătorilor auto către rutele ocolitoare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii