Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant Poliţişti falşi, reţinuţi de adevăraţii poliţişti în Constanţa (video)

ro

17 Mar, 2015 13:25 4439 Marime text
Trei indivizi au fost reţinuţi aseară de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa, după ce mai multe persoane au reclamat în ultimele zile că au fost şantajate de falşi poliţişti.
Suspecţii abordau persoane despre care ştiau că au probleme cu legea şi dosare penale şi, erijându-se în poliţişti, solicitau sume de bani pentru a muşamaliza, chipurile, dosarele.

UPDATE 14.56

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au documentat activitatea infracţională a doi tineri de 20, respectiv 24 de ani, bănuiţi de comiterea  infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale, lipsire de libertate în mod ilegal, înşelăciune şi şantaj.
 
Cei doi sunt suspectaţi că la data de 24 februarie, declinându-şi calităţi oficiale, au desfăşurat activităţi ce presupuneau depistarea, legitimarea şi anchetarea persoanei vătămate pentru o presupusă infracţiune de deţinere de substanţe psihotrope.
 
Ulterior, cei doi, împreună cu un alt tânăr, de 22 de ani au desfăşurat în mod repetat demersuri în vederea determinării persoanei vătămate să remită o sumă de bani, sub pretextul rezolvării problemelor legale, generate de presupusa posesie de substanţe interzise.
 
Astfel, la data de 16 martie, cu sprijinul Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant a primilor doi tineri, în timp ce primeau de la persoana vătămată 300 de euro, în schimbul promisiunii că nu vor lua măsurile legale ce se impun în pretinsul dosar  de deţinere de substanţe halucinogene.
 
Tot ieri, în colaborare cu poliţiştii din cadrul  BCCO Constanţa - Serviciul Antidrog, criminaliştii au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, pe raza localităţilor Agigea şi Eforie Nord, la locuinţele persoanelor susmenţionate, fiind identificate şi ridicate, de la domiciliul celui în vârstă de 24 de ani, două perechi de cătuşe, trei legitimaţii false şi un pistol tip airsoft.
 
Cercetările continuă cu cele trei persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii