Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune fiscală în Constanţa, Bacău şi Ialomiţa Poliţişti din Constanţa participă la percheziţii în trei judeţe

ro

29 Apr, 2014 06:59 2083 Marime text
În această dimineaţă, peste 50 de poliţişti din Constanţa, Ialomiţa şi Bacău, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., efectuează mai multe percheziţii în trei județe, la persoane bănuite de participare şi complicitate la săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, fals privind identitatea, fals sub semnătură privată, uz de fals şi evaziune fiscală.
La această oră, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa, sub coordonarea perchezitii constantaParchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pun în executare opt autorizații de percheziţii domiciliare, fiind vizate mai multe persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune, fals privind identitatea, fals sub semnătură privată, uz de fals şi evaziune fiscală.
În cauză, trei dintre persoanele bănuite sunt arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 17 aprilie a.c., deoarece în perioada decembrie 2013 – aprilie 2014, prin atribuirea de calităţi mincinoase de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, au desfăşurat o activitate compexă de înşelăciune a altor reprezentanţi a mai multor societăţi comerciale, de la care achiziţionau bunuri, pe care le-ar fi achitat prin emiterea în fals de file CEC sau bilete la ordin.
Prejudiciu estimat inițial a fost de 497.240 lei, din care au fost recuperate bunuri în valoare de aproximativ 400.000 lei.
În activitățile din aceasă dimineață sunt angrenați peste 50 de poliţişti din Constanţa din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor și al Serviciului Acţiuni Speciale, beneficiând de suportul de specialitate al Direcției de Operaţiuni Speciale– I.G.P.R. și cu sprijinul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Ialomiţa şi Bacău.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii