Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Română a suplimentat forțele din teren pe sectoarele de drum cu trafic intens

ro

28 Aug, 2016 10:36 1408 Marime text
Poliţia Română a suplimentat forțele din teren pe sectoarele de drum cu trafic intens, pe şoselele dinspre şi către punctele de trecere a frontierei, dar și în gări, autogări și în aeroporturi, pentru siguranța celor care se retrag spre casă după petrecerea concediilor.
 
„Având în vedere că vara este pe sfârșite, iar cei care au ales să – și petreacă vacanța la munte sau la mare, se deplasează către casă, dinspre zonele turistice sau în străinătate, în cazul celor care locuiesc peste granițe, se preconizează o creştere a valorilor de trafic”, transmite IGPR.
 
Conform sursei citate, prioritară este salvarea de vieți omenești, prin combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.
 
Poliţiştii de la rutieră sunt sprijiniți și de poliţişti de la ordine publică și folosesc echipamente de supraveghere video şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. De asemenea, pe magistralele CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară, precum şi pe aeroporturileinternaţionale, poliţiştii de la transporturi acţionează punctual în trenurile de călători, în gări şi în aeroporturi, pentru siguranţa călătorilor.
 
Polițiștii se află și la manifestările cultural - artistice organizate în toată țara, pentru buna desfășurare și pentru fluidizarea circulaţiei în zonele respective. Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de a conduce, fără bruscarea comenzilor vehiculelor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii