Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Locală Constanţa, avertismente pentru cei care au lăsat mizerii în parcuri

ro

18 Sep, 2016 16:37 1651 Marime text
Municipalitatea Constanţa, după cum v-am anunţat, are un plan ambiţios de a-i civiliza pe constănţenii obişnuiţi să arunce mizerii pe stradă sau în parcuri, dar şi pe cei care ies la plimbare cu patrupedele şi nu curăţă după ele.

Cei care nu vor respecta regulile unui trai civilizat în mediul urban vor fi sancţionaţi cu amenzi. De menţionat că măsura nu a apărut dintr-o dată, ci la capătul unei campanii a Poliţiei Locale, care a dus muncă de lămurire cu cetăţenii, pentru a-i face să înţeleagă importanţa menţinerii unui oraş curat.

După campania demarată, începând cu data de 15 septembrie, a venit vremea avertismentelor şi, ulterior, a amenzilor. Contactat telefonic de redactorii ZIUA de Constanţa, Drăguţ Encică, de la Poliţia Locală Constanţa, ne-a spus următoarele:


„La data de 15 septembrie, a început campania de sancţionare pentru cei care aruncă resturile de ţigare, de ambalaje sau oricare alte mizerii pe alei, peluze, dar mai ales parcuri. Vizaţi sunt şi cei care nu strâng după propriile animale”, ne-a spus Encică.

 
Poliția Locală Constanța a mers zilele acestea prin parcuri, însă a dat avertismente.   

„Până acum, am sancţionat opt persoane, pentru aruncarea mucurilor de ţigară pe jos, a resturilor de hârtii şi ambalaje, dar şi posesorilor de animale care nu au strâns mizeria după acestea. Începând de pe 15 septembrie, le oferim posibilitatea de a le da un avertisment, în cazul în care îşi recunosc greşeala şi apoi strâng mizeria pe care au lăsat-o în urma lor. În acest caz, primesc avertisment, în săptămâna a doua, trecem la amenzi cu bani”, a spus, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Drăguţ Encică.

Toţi cei care au primit avertisment şi-au recunoscut vina, exprimându-şi părerea de rău pentru gestul făcut. Mai mult, nu au fost recalcitranţi, ci chiar au strâns apoi mizeria lăsată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii