Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia irlandeză a descoperit 23 de români ţinuţi în sclavie modernă

ro

20 Aug, 2016 18:52 1610 Marime text
Şase români, suspectaţi de trafic de persoane, au fost arestaţi după ce poliţia irlandeză (Gardai) a descoperit alţi 23 de cetăţeni români care trăiau în condiţii de sclavie modernă într-o casă la Castletown, în Kilpatrick, lângă Navan, în comitatul Meath (nord-est), scrie presă irlandeză, citată de News.ro.
 
Românii au fost eliberaţi după ce unul dintre ei a reuşit să scape din casă şi să alerteze poliţia. În urmă unei percheziţii, Gardai a arestat, joi, trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. După primele informaţii, aceştia ar fi tot români.
 
Cele 23 de persoane, eliberate de poliţie, lucrau pentru o firma locală de gestionare a deşeurilor, iar salariile le erau plătite într-un cont bancar controlat de cei şase.
 
Potrivit poliţiei, angajatorul nu era la curent cu faptul că acest cont era controlat de bandă şi nici cu condiţiile în care trăiau angajaţii. Membrii bandei au fost interogaţi, ieri, la un post de poliţie din Meath.
 
Primele elemente ale anchetei arată că toţi cei 23 de români au fost angajaţi prin intermediul unei agenţii de recrutare, iar poliţia urmă să interogheze personal de la agenţie pentru a stabili ce ştia despre plata şi condiţiile de trăi ale românilor, potrivit ziarului Irish Independent.
 
Cele 23 de victime au fost cazate temporar în centre ale Agenţiei irlandeze de Primire şi Integrare (RIA), după ce au fost transportate la postul de poliţie din Navan, unde au primit îngrijiri şi asistenţă. Un interpret a fost angajat pentru a află detalii de la aceştia.
 
Potrivit Gardai, victimele nu aveau acces direct la salarii şi depindeau de cei şase, care controlau contul bancar.

„Acesta este vârful aisbergului”, a declarat Edel McGinley de la Migrant Rights Centre Ireland, o organizaţie cu sediul la Dublin. „Credem că există sute de persoane în situaţii similare în Irlanda, unde au fost aduşi de traficanţi şi exploataţi că scalvi moderni”, a adăugat ea. „Am avertizat de ceva vreme că muncitori migranţi sunt exploataţi într-un număr de industrii”, a continuat McGinley, precizând că organizaţia s-a ocupat de 200 de victime.

Într-unul dintre aceste cazuri, muncitori est-europeni de la o spălătorie auto erau plătiţi cu cinci euro pe zi pentru a-şi cumpără mâncare, potrivit aceleiaşi surse.




Sursă: hotnews.ro
Sursă foto: romaniatv.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii